A HSG Európában új néven: XLASE

A HSG új leányvállalata, az Xlase GmbH az októberi EuroBLECH kiállítást követően hivatalosan is bemutatásra került a HSG Laser központjában egy nagyszabású bemutató rendezvény által.

XLASE márka elindítása 2018 - Xlase partnerek 12 országból

Az ügyfelek, partnerek és a beszállítók, valamint az üzleti és a politikai képviselők jelenlétében került bemutatásra az új márka, valamint néhány teljesen új berendezés is. Ma Canrong, a Kínai Népköztársaság korábbi nagykövete (2002 - 2009), aki szintén a látogatók között volt, hangsúlyozta a technológiai együttműködés és a kulturális csere fontosságát Kína és Németország között és gratulált a vállalatnak a következetes lépésért az Európai piacon.

Balról haladva: Thorsten Frauenpreiss, Ma Canrong, Yong Chang

A HSG Laser következetes internacionalizációs stratégiát folytat. Európa, amely számos erős és innovatív szerszámgép- és lemezmegmunkáló piaccal rendelkezik, elengedhetetlen része ennek. Az XLase GmbH új ablakot nyit Európában az anyavállalat HSG Laser számára. Az európai értékesítési hálózat további bővítése mellett a szolgáltatásszervezés és a tartalékalkatrészek elérhetőségének erősítése áll.

"A HSG csak a minőség, a teljesítmény és az értékesítés utáni szervizelés egységes csomagjával lehet sikeres a nagy versenyképességű és igényes európai piacokon" - magyarázza Thorsten Frauenpreiss, a hamburgi székhelyű lézer start-up ügyvezető igazgatója. Bízik abban, hogy az XLase kiválóan alkalmas arra, hogy versenyezzen a meglévő beszállítókkal és közben technológiai teljesítményének és vonzó árstratégiájának köszönhetően teljesen új piaci szegmenseket nyit. Az Xlase célja tehát nem az árszint növelése, hiszen a gépek eladási árai nem számottevően, vagy egyáltalán nem emelkednek, ugyanakkor a műszaki színvonal, a szolgáltatások minősége és a munkavédelmi biztonság növekszik.

Thorsten Frauenpreiss szintén bízik abban, hogy a vállalat továbbra is figyelemre méltó ütemben növekszik, amit tizenkét évvel ezelőtt alapítottak. A vállalati megnyitó ceremónián új megoldásokat mutattak be a gépvezérlés, a lézersugár-irányítás és a vágófej területén. Az új "XCon X" vezérlőrendszert egy modern és intuitív felhasználói felület jellemzi, amely minden szálas lézeres vágórendszerhez használható és megfelel a legfrissebb interfész szabványoknak. Erről később bővebben is publikálunk!

KLINGE, az új lézeres vágófej

Az új lézervágófej, a KLINGE, kiemeli a gépgyártó kompetenciáját a lézer-optikai mezőnyben is: a teljes vágófejet, beleértve a távolságérzékelőket házon belül fejlesztették ki és garantálja a lehető legjobb kompatibilitást a géppel. Az eredmény a maximális megbízhatóság és teljesítmény, valamint a vágási folyamatok okos támogatása. A KLINGE vágófej akár 8 kilowatt teljesítményű fiber fémvágó lézergépekhez is rendelkezésre áll. A gyár a KLINGE mellett továbbra is megtartja a német Precitec lézerfejeket is.

Az esemény csúcspontja azonban az újonnan kifejlesztett XCut G3015X lézer vágó rendszer volt. Az elődje, a GA sorozat, a vállalat legsikeresebb modellje, világszerte több ezer telepítéssel.

"Fontos volt számunkra, hogy gondosan tovább fejlesszük az elődje sikeres jellemzőit és egyidejűleg forradalmian új, innovatív ötleteket valósítsunk meg" - nyilatkozta Thorsten Frauenpreiss.

XCut G3015X

A gépet 140 m/perc sebesség és 1,2G gyorsulás jellemzi és számos új innovatív megoldást tartalmaz. Az eddigi megszokott egybe épített megoldás helyett a GX elektronikai szekrénye külön modulban kapott helyet mely csökkenti a gép méretét, egyszerűsíti és olcsóbbá teszi a szállítást és így a gép árát is, valamint az installálás és szervizelés is egyszerűbbé válik. Az KLINGE vágófej és az XCon X vezérlőrendszer opcionálisan választható. Az elszívást is gondosan áttervezték, melynek hatékonysága nőtt, ezzel együtt a biztonságos használat is.

Az új gép TÜV Rheinland certifikációt kapott, mely kimagasló eredmény a kategóriájában. Komoly előrelépés történt tehát a HSG-nél a műszaki színvonal és a biztonságos használat terén, ami különösen fontos az európai piacokon. Az Xlase XCut G3015X az európai vásárlók számára 2019 közepétől lesz elérhető, rendelhető.

Kiemelt bejegyzések

Régi blog bejegyzések

Signdepot Europe Kft.

5100 Jászberény, Alkotás u. 4.

Kapcsolat

Kövessen bennünket

+36 57 506 510 /515

©2018 minden jog fenntartva Signdepot Europe Kft